Til hovedinnhold
Utendørs sort stikkontakt på murvegg. Foto
Foto: Betek

Stikkontakt i garasjen

Garasjen brukes ofte til flere ting enn å parkere bilen. Det kan derfor være lurt å tenke nøye gjennom hva du trenger stikkontakt til i garasjen din.

Hva bør du tenke på når du skal installere stikkontakt i garasjen?

Hvilke høyde skal stikkontaktene monteres på?

I garasjen er ofte det praktiske førende, så dermed er det mange som setter stikkontakter høyere opp på veggene. Da trenger du ikke å bøye deg ned for å sette inn støpselet. Som på kjøkken kan det også være lurt å ha godt med stikkontakter over arbeidsbenken slik at du ikke er tom for stikkontakter til ekstra apparater når du trenger det som mest.

Hvilke faste ting bruker du i garasjen?

Praktisk tilbehør til garasjer, som portåpnere og elbilladere, kan også være lurt å legge opp til. Selv om du kanskje ikke trenger det i førsteomgang så kan behovet melde seg i løpet av få år.

Hvilke maskiner kan du komme til å bruke?

Vanlige stikkontakter er normalt lagd for strøm opp til 16 ampere. Skal du ha maskiner som trekker mer strøm enn dette så må du over på industri-stikkkontakter. Det gjelder også hvis maskiner eller utstyr trenger 3-fas kontakt.

Har du nok kurser?

Skal du bruke store verktøy kan det også være lurt å gjøre seg opp noen tanker om du trenger en eller flere separate kurser, for å sikre at ikke sikringene ryker. Er du i tvil om dette kan våre elektrikere selvfølgelig hjelpe deg å vurdere dette.

Stikkontaktene bør tåle støv

Stikkontakter i garasje er kanskje mer utsatt får både fuktighet og støv enn andre områder, selv om det regnes som innendørs. Derfor kan det være lurt å vurdere stikkontakter som er klassifisert me IP44 eller høyere. Disse er tettere med tanke på både støv og fuktighet.

Bestill befaring eller installering

Er du klar for å installere stikkontakt, eller ønsker du befaring først? Våre elektrikere hjelper deg med både råd og installasjon.

Finn elektriker nå