Til hovedinnhold

Oppussing av kjøkken

Skal du pusse opp kjøkkenet? Da er det viktig å involvere elektrikeren tidlig.

Kjøkken med komfyrvakt fra CTM Lyng. Foto
Foto: CTM Lyng
 • Godt arbeidslys
 • Koselig stemningsbelysning
 • Nok stikkontakter
 • Egne kurser for krevende apparater

Våre elektrikere hjelper deg å få kjøkkenet slik du ønsker deg. Rett lys, nok strøm, stikkontakter til alle kjøkkenapparatene, og alt annet som er nødvendig i et moderne kjøkken. I denne artikkelen gir vi deg noen tips, så du får en oversikt over hva du bør tenke på når du skal pusse opp kjøkkenet.

Nok lys - og rett lys

 1. Godt arbeidslys
  Dersom du kun har lys midt i rommet, så ender du ofte opp med å lage skygge for deg selv når du skal lage mat. Tenk derfor på godt arbeidslys over kjøkkenbenken.

 2. God stemning
  Du skal gjerne også spise maten på kjøkkenet, og da er det ikke arbeidslyset du ønsker ha på lenger. Sørg for at du kan senke lyset og skape en koselig stemning.

Nok stikkontakter

 1. Nyttige kontakter:
  Det er nyttig med mange stikkontakter på kjøkkenet, men med god planleggingen så får du dem samlet, og prisen blir også lavere når du installerer dem på samme tid i stedet for å ringe elektrikeren senere for å installere et par ekstra.

 2. Krav og regler:
  Visste du at nye boliger må ha minst to stikkontakter for hver andre meter vegg, og minimum fire stikkontakter der hvor spiseplassen er?

Komfyrvakt

Komfyrvakt er en bra forsikring mot brann. Våre elektrikere har god erfaring i plassering av den, sånn at den blir mest mulig nyttig, og ikke piper når den ikke bør pipe.

I tillegg til komfyrvakt må du også tenke på andre krav i forhold til komfyr og platetopp. Det kan du lese mer om her:

Nok strøm

Mange kjøkken har fått en høyere pris enn nødvendig, fordi det ikke var tenkt på at når en flytter et kjøkken så må en også flytte strømmen. Dette kan våre elektrikere hjelpe deg med å planlegge, sånn at din pris for å pusse opp kjøkkenet blir så lav som mulig.

Varme på kjøkkenet

Dersom du skal bytte gulv så kan det være fint å legge varmekabler eller varmefolie, for å få en god og jevn gulvvarme. Men nytt gulv øker jo prisen på kjøkkenet, og dersom gulvet er fint så kan kanskje panelovner være en god løsning. Vi har samlet god informasjon om ulike varmeløsninger her:

Gjør kjøkkenet smart

I likhet med resten av huset så er det viktig at kjøkkenet er så tilpasset deg som mulig.

 1. Tilpasset lysnivå
  Det er fint at lyset går på når du kommer inn på kjøkkenet. Men det er like viktig at du enkelt kan få den rette stemningen med å trykke på "koselig stemning"-symbolet på lysbryteren :-)

 2. Varme når du trenger det
  Du må ha det varmt når du står opp og skal lage frokost, men om du er på jobb så trenger ikke varmen stå på. La smarthussystemet ditt hjelpe deg å spare strøm!

Les mer om smarthus i denne artikkelen:

Bestill befaring

Våre elektrikere gir deg gode tips, og finner løsninger tilpasset ditt budsjett. En befaring er en god måte å starte planleggingen på, og videobefaring kan være et godt alternativ.

Finn elektriker nå

Ønsker du finansiering?

Å pusse opp kjøkkenet fører til mange kostnader samtidig.

Les mer om finansiering her