Planlegging er viktig

– Aller først bør det understrekes betydningen av å planlegge godt og tenke nøye gjennom hva slags belysning man ønsker, og hvilke behov man har i hvert enkelt rom. Belysning, farger og møbler og rommets funksjon henger derfor sammen.

Forskjellige behov

Behovet for lys varierer; i vinterhalvåret er naturligvis lampene viktig, mens det i den lyse årstiden kun vil være et fåtall i bruk. På samme måte ønsker vi mye lys til storrengjøringen, og dempet, intim belysning når vi inviterer gode venner til selskap.

– Trinnløse brytere eller dimmere er derfor en gunstig løsning som gir mulighet til å variere styrken i belysningen. Du kan koble flere lamper til samme krets, og selv om du har et gammelt anlegg er det enkelt å bytte ut gamle brytere med trinnløse.

Downlights

sg stue

Spotter blir i mange hjem brukt i tillegg taklamper og lampetter, og er ideelle for å skape stemning og variasjon i belysningen. Hele rommet trenger ikke være opplyst på en gang. Stålamper og bordlamper som tilleggsbelysning er å anbefale, for å få godt lys i sofakroken til håndarbeidet eller en god bok.

Belysning på badet

sg bad

Det er smart og praktisk med belysning montert over eller på siden av speilet. Dette er med på å gi et godt lys når man ser seg selv i speilet, lyset lyser ut mot deg. Flere armaturer for speil har i tillegg elektrisk uttak for hårføner, krølltang osv. En vegg montert armatur på bad skaper også en god stemning.

Belysning på kjøkken

sg kjøkken

Kjøkkenet er antakelig det stedet i huset hvor det er størst behov for godt lys. Lyssettingen bør være egnet til både matlaging, renhold og lekselesing. Det er også det rommet som gjerne er mest påkostet i boligen og belysningen kan være med på å fremheve dette.

 

Se Lamper fra SG for mer informasjon

Vi forhandler også lamper fra andre leverandører.

Blant annet: Nordesign, LyskomponenterNorlysGlamox, Lampekonsulenten og mange flere.

Ta kontakt for pris.